Life is sparkling

with

CHAMPAGNE

&

Wine

EKSKLUSIVE CHAMPAGNER TIL LIVETS SMÅ OG STORE ØJEBLIKKE


Champ de Luxe importerer særligt udvalgte Champagner direkte fra Champagne-distriktet i det nordlige Frankrig. Vi besøger ofte vores samarbejdspartnere. De kender os, vi kender dem – og derfor ved vi, at alle vores produkter altid er af høj kvalitet.

 

En Champagne fra vores sortiment er derfor eksklusivt udvalgt, så når du handler hos os, får du ikke kun en særdeles god flaske Champagne, du får også et unikt produkt, som er valgt med omhu.

 

Er det den helt store dag, der skal markeres, eller går hverdagen blot op i en højere enhed?

 

Hos Champ de Luxe ved vi, at der er meget at fejre, og at Champagne passer til alle festlige begivenheder. Det kan være fødselsdage, bryllup, studentergilde, en hyggelig stund eller en boblende luksus-brunch en søndag morgen.

 

Anledningerne kan være mange, og vi har derfor flere typer Champagner, som passer til både livets små og store øjeblikke.

 

CHAMPAGNE-OMRÅDET

Champagneområdet er det nordligste vindistrikt i Frankrig og ligger ca. 150 km øst for Paris.

Epernay er Champagnens hovestad, og her ligger de store Champagnehuse side om side på Avenue de Champagne.
De mest anvendte druer til Champagne er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

Jorden i dette vindistrikt er meget kridtholdig, da området for mange tusinde år siden var havbund, og i kombination med det relativt kolde vejr får druerne sin meget friske smag, som gør Champagnen til noget helt unikt.

CHAMPAGNE PROCESSEN

Flaskerne liggger minimum tre år, så deres flasker får ekstra smag, fylde og små skønne bløde bobler. Efter denne periode bliver flaskerne manuelt sat på pupitre (trærammer) og drejet i hånden en kvart omgang hver dag i 6 uger.

Flasken hæves gradvist mod en lodret position, således at de døde gærceller falder ned til flaskehalsen. Denne proces kaldes en remuage.

Flaskerne er nu klar til den sidste proces, dégorgement. Ved denne proces fjernes de døde gærceller, ved at fryse dem inde i flaskehalsen. Trykket i flasken skyder isklumpen ud, når flasken åbnes, hvorefter der hurtigt sættes korkprop og trådnet på, for at proppen ikke skal springe af før tid. Hver flaske er nu blevet berørt manuelt ca. 150 gange.

Efter yderligere 3-6 måneders hviletid, er flaskerne klar til salg.
Der udføres naturligvis løbende kvalitetskontrol (AOC) for at sikre, at produktionen sker lovmæssigt korrekt, til at de gyldne dråber kan kaldes Champagne.

CHAMPAGNE-HUSET J. MARQUETTE

J. Marquette er et mindre familiedrevet Champagnehus fra Reuil  ikke langt fra byen Epernay i Valles de la Marne området. J. Marquette har produceret Champagne gennem 6 generationer og producerer Champagne med stolthed. Alle druer håndplukkes i markerne, og den videre bearbejdning udføres manuelt.


CHAMPAGNE-HUSET PH. LANDREAT

Champagne Philippe Landreat ligger i Vertus, i Côte des Blancs 21 km fra Epernay, 

I dette område er der stort set kun plantet Chardonnay, Området er berømt for deres Blanc de Blancs Champagner.