Vi er

Vi er begejstrede, bjergtagede og forelskede i Champagne-området. Det skønneste område i Frankrig og det eneste sted i verden, hvor man fremstiller Champagne, som må kaldes for Champagne.

Vi har besøgt området flere gange og er lige henrykte hver gang. Vi elsker de gyldne og boblende Champagner og har fået lyst til at give endnu flere muligheden for at nyde et glas helt særligt og nænsomt fremstillet Champagne fra Champagneproducenten J. Marquette.

 

Vi er både taknemmelige og stolte over at have indgået et samarbejde med J. Marquette, som giver os mulighed for at introducere og tilbyde denne eksklusive, og ikke mindst fantastiske Champagne i Danmark.

 

 

Helle Haarup og Søren Lauritzen

Champagne-huset J. Marquette

J. Marquette er et mindre familiedrevet Champagnehus ikke langt fra byen Epernay. J. Marquette har produceret Champagne gennem 6 generationer og producerer Champagne med stolthed. Alle druer håndplukkes i markerne, og den videre bearbejdning udføres manuelt.

Hos J. Marquette ligger flaskerne minimum tre år, så deres flasker får ekstra smag, fylde og små skønne bløde bobler. Efter denne periode bliver flaskerne manuelt sat på pupitre (trærammer) og drejet i hånden en kvart omgang hver dag i 6 uger.

Flasken hæves gradvist mod en lodret position, således at de døde gærceller falder ned til flaskehalsen. Denne proces kaldes en remuage.

Flaskerne er nu klar til den sidste proces, dégorgement. Ved denne proces fjernes de døde gærceller, ved at fryse dem inde i flaskehalsen. Trykket i flasken skyder isklumpen ud, når flasken åbnes, hvorefter der hurtigt sættes korkprop og trådnet på, for at proppen ikke skal springe af før tid. Hver flaske er nu blevet berørt manuelt ca. 150 gange.

Efter yderligere 3-6 måneders hviletid, er flaskerne klar til salg.
Der udføres naturligvis løbende kvalitetskontrol (AOC) for at sikre, at produktionen sker lovmæssigt korrekt, til at de gyldne dråber kan kaldes Champagne.

Champagne-området

Champagneområdet er det nordligste vindistrikt i Frankrig og ligger ca. 150 km øst for Paris.

Epernay er Champagnens hovestad, og her ligger de store Champagnehuse side om side på Avenue de Champagne.
De mest anvendte druer til Champagne er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

Jorden i dette vindistrikt er meget kridtholdig, da området for mange tusinde år siden var havbund, og i kombination med det relativt kolde vejr får druerne sin meget friske smag, som gør Champagnen til noget helt unikt.

vinkaelder_france
SONY DSC

En stor TAK for inspiration, interesse og samarbejde skal lyde til J. Marquette, by Krogh, WOW-faktor.dk, Ejskjær Fotografi, Mette Holm, Yerst Glas, Radisson Silkeborg, samt Byens Fisk og Vildt.